immobilizer αυτοκινήτου, μηχανής

Το πιο ασφαλές immobilizer – Ακινητοποίητης Οχήματος

Ένα immobilizer έχει ως στόχο να “σκοτώνει” την μηχανή του αυτοκινήτου με στόχο να προστατεύει το αυτοκίνητο από πιθανή κλοπή. Παρόλα αυτά τρεις ερευνητές πρόσφατα φτάσαν ύστερα από έρευνα στο συμπέρασμα ότι το MEGAMOS IMMOBILIZER το οποίο χρησιμοποιείται από εκατομμύρια αυτοκίνητα και πολλές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να απενεργοποιηθούν πολύ εύκολα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ηVolkswagen, Porsche και honda. Όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μήνυσαν τους ερευνητές για να μην δημοσιοποιηθεί η  έρευνα. Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε καθώς η έρευνα ήταν τεκμηριωμένη και σωστή.

Η ερευνητική ομάδα του Radbound University της Ολλανδίας διαπίστωσε ότι το ραδιοσήμα από το κλειδί fob στο συναγερμό αυτοκινήτου, το οποίο πρέπει να βρίσκεται κοντά για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να απενεργοποιήσει το σύστημα ακινητοποίησης, μπορεί να υποκλαπεί από κλέφτες (και ερευνητές ασφαλείας). Παρακολουθώντας τις μεταδόσεις δεδομένων ανάμεσα στο fob και το σύστημα ασφαλείας, η ομάδα κατάφερε να καταλάβει ποιο κρυπτογραφικό κλειδί θα ξεκλειδώσει την κρυπτογράφηση του συστήματος και θα απενεργοποιήσει το σύστημα ακινητοποίησης. Τους πήρε λιγότερο από 30 λεπτά.

Εν κατακλείδι η ομάδα δήλωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με διάφορους εμπλεκόμενους κατασκευαστές για να καλύψει το ελάττωμα στο immobiliser. Ωστόσο, η ομάδα επισημαίνει ότι οποιαδήποτε λύση θα ήταν δύσκολη. Αυτό γιατί θα συνεπαγόταν την εναλλαγή του φυσικού τσιπ στο fob για μια πιο ασφαλή σχεδίαση.

ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΑ IMMOBILIZER

To immobilizer προέρχεται από την γαλλική λέξη  immobile που σημαίνει ακινητοποιώ. Στα ελληνικά μεταφράζεται ως ακινητοποιητής αυτοκινήτου. Με ένα immobilizer δεν ακινητοποιούμε ένα όχημα αλλά δεν του επιτρέπουμε καν να ξεκινήσει εάν δεν δοθεί η σχετική άδεια σε αυτό. Το σημαντικό είναι ένα immobilizer να μην επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ξεκινήσει εάν δεν υπάρχει η σχετική εξουσιοδότηση.

Σημαντικό είναι για ένα immobilizer έτσι ώστε αυτό να είναι αποτελεσματικό να τοποθετείτε σε ένα όχημα είτε αυτό είναι immobilizer αυτοκίνητου, immobilizer μοτοσικλέτας , immobilizer σκάφους , jet ski ή οποιαδήποτε άλλου οχήματος να μην μπορεί να αφαιρεθεί από αυτό. Αυτό γιατί η βασική αρμοδιότητα του immobilizer είναι να παρέχει προστασία στο όχημα και έτσι αυτό να μην μπορεί καθόλου να αφαιρεθεί ή εάν αφαιρεθεί να μην ξεκινάει το όχημα χωρίς εξουσιοδότηση.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη immobilizer. Η γενική ιδέα πίσω από αυτά είναι ότι  το σύστημα εξουσιοδότησης είτε αυτό είναι το κλειδί ενός αυτοκινήτου, είτε αυτό είναι το κινητό μας τηλέφωνο, είτε ακόμα και η φωνή μας (!) θα πρέπει να δώσει εξουσιοδότηση στο σύστημα immobilizer μέσω ενός “κωδικού” και έτσι να επιτραπεί η λειτουργία που επιθυμούμε π.χ. εάν μιλάμε για αυτοκίνητο το κλειδί δίνει τον κωδικό στο immobilizer και αυτό με τη σειρά του επιτρέπει στη μηχανή του αυτοκίνητου να ξεκινήσει.

Στα πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένα συστήματα immobilizer όπως και αυτό που χρησιμοποιεί η iblue ο κωδικός αυτός αλλάζει κάθε φορά. Δηλαδή ακόμα και εάν κάποιος σε μια τυχαία περίπτωση υποκλέψει τον κωδικό που μεταδίδεται μέσω bluetooth για να ξεκινήσει το όχημα μια φορά, αυτός θα είναι εντελώς άχρηστος αφού την επόμενη φορά θα δημιουργηθεί άλλος κωδικός, ό οποίος θα σταλεί στο κινητό τηλέφωνο για να επιτρέψει την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Οπότε κάθε φορά δημιουργείτε ένας καινούριος κωδικός.

ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ IMMOBILIZER

Για να γλιτώσετε όλα τα παραπάνω η λύση ακούει στο όνομα iblue immobilizer. To iblue immobilizer είναι στην ουσία το πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο immobilizer με κρυπτογράφηση 128 bit.

Η κρυπτογράφηση των 128 bit που έχει το iblue immobilizer χρησιμοποιείται στον Αμερικάνικο στρατό και στην NASA. Σε συνδυασμό με τον αλγόριθμο κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης που διαθέτουν συσκευή και app η ασφάλεια φτάνει στο μέγιστο επίπεδο.

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του immobilizer που αποδεικνύουν την μέγιστη ασφάλεια που διαθέτει.

αντικλεπτικό immobilizer χαρακτηριστικά

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ IBLUE IMMOBILIZER

Το iblue immobilizer είναι μια συσκευή immobilizer την οποία μπορείτε να χειρίζεστε από το κινητό σας τηλέφωνο. Το iblue immobilizer device μπορεί να συνδεθεί σε 3 σημεία. Σε αυτοκίνητο, την μηχανή, το φορτηγό, το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλο όχημα σας.

Με την σύνδεση αυτή απομονώνεται ο κινητήρας του οχήματος σας έως ότου να δώσει εντολή ο χρήστης μέσω του κινητού τηλεφώνου και να επιτρέψει τη μηχανή του οχήματος να ξεκινήσει. Η συσκευή immobilizer είναι μη ορατή στο γυμνό μάτι και απενεργοποιείται μόνο εάν κάποιος ξέρει εκ τον προτέρων που βρίσκεται. Μάθετε περισσότερα για το immobilizer.

IMMOBILIZER ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ

Το iblue immobilizer μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλά είδη οχημάτων και όχι μόνο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά:

Το κύριο χαρακτηριστικό του immobilizer εκτός της μέγιστης ασφάλειας είναι ότι μπορείτε να το χειριστείτε πολύ εύκολα μέσω του κινητού σας τηλεφώνου είτε χρησιμοποιώντας κωδικό, είτε με τη λειτουργία να επιτρέπεται η εκκίνηση μόλις φτάσει κοντά στο αυτοκίνητο το κινητό σας τηλέφωνο  αυτόματα. Στην ουσία το κινητό σας τηλέφωνο γίνεται ένα είδος κλειδιού.

αντικλεπτικο bmw iphoneApplication Immobilizer

Το application για το αντικλεπτικό διατίθεται εντελώς δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε είτε από τo apple store  είτε από το googleplay. Στην εφαρμογή δίνονται και άλλες δυνατότητες όπως για παράδειγμα να δείτε την τελευταία θέση που βρισκόταν το όχημα σας όταν το παρκάρατε. Ακόμη υπάρχουν και  άλλα στατιστικά του οχήματος (π.χ σε ένα αυτοκίνητο απόσταση που διανύσατε και ταχύτητα ).

Εάν θέλετε το app σας δίνει τη δυνατότητα να βάλετε σε εφαρμογή την λειτουργία service. Έτσι αυτή θα ισχύσει εάν βάλετε για service το αυτοκίνητο σας και θέλετε να δώσετε τη δυνατότητα στο συνεργείο να ελέγξει το αυτοκίνητο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να το ελέγχει χωρίς την φυσική σας παρουσία. Οπότε μπορούμε να δούμε ότι το παρών αντικλεπτικό είναι ένας παντοδύναμος ακινητοποίητης αυτοκινήτου με επιπρόσθετες λειτουργίες.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BLUETOOTH ΤΟΥ IBLUE IMMOBILIZER

Το iblue immobilizer χρησιμοποιεί την τεχνολογία bluetooth έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε και σε σημεία όπου δεν υπάρχει σύνδεση internet.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BLUETOOTH

To bluetooth είναι μια μια τηλεπικοινωνιακή τεχνολογία μικρών αποστάσεων η οποία μπορεί να μεταδώσει σήματα μέσω μικροκυμάτων σε ψηφιακές συσκευές.

Το bluetooth χρησιμοποιείται σε υπολογιστές, pda, κινητά τηλέφωνα, κάμερες, φωτογραφικές μηχανές εκτυπωτές και πολλές άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Το θετικό με το bluetooth είναι είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο παρέχει προτυποποιημένη, ασύρματη επικοινωνία ανάμεσα σε ηλεκτρονικές συσκευές μέσω μιας ασφαλούς, φθηνής και παγκοσμίως διαθέσιμης χωρίς ειδική άδεια ραδιοσυχνότητας μικρής εμβέλειας.

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Σε πολλές χώρες ο ακινητοποίητης αυτοκινήτου είναι υποχρεωτικός. Κάποιες από αυτές τις χώρες είναι η Γερμανία, η Αγγλία και ο Καναδάς.

Εάν θέλετε το αυτοκίνητο σας να έχει την πλήρη ασφάλεια όπου και αν το αφήσετε αγοράστε τώρα το αντικλεπτικό σύστημα που σας παρουσιάσαμε.

Σύνοψη
Το πιο ασφαλές immobilizer
Όνομα Άρθρου
Το πιο ασφαλές immobilizer
Περιγραφή
Δείτε το πιο ασφαλές immobilizer και με την μεγαλύτερη τεχνολογική ανάπτυξη στον κόσμο. Ενώ άλλα immobilizer είναι επίφοβα σε κλοπή των δεδομένων τους και αποκρυπτογράφηση αυτών, το iblue immobilizer διαθέτει 128 bit κρυπτογράφηση.
Συγγραφέας
Όνομα συγγραφέα
iblue immobilizer
Logo Συφφραφέα
Δημοσιεύτηκε στο BLOG.